Последно објавено :

Обука за зајакнување на капацитетите на Локалните младински совети

Во рамките на оваа обука ЛМС го разгледуваше Деловникот за работа и го кометираше истиот. Потоа конструира органограм, преку кој е претставена структурата на членовите на ЛМС. Исто така, се конструира и предлог верзија на годишна програма, која треба да се доработи и која ги содржи активностите на ЛМС. На …

Прочитај повеќе

Координативен состанок

Членовите ЛМС — Битола, имаа координативен состанок со одговорното лице од Мисијата на ОБСЕ во Скопје на кој се договараа за активностите предвидени во рамките на проектот „Поддршка на институции и структури за младински политики“

Прочитај повеќе

Потпишување Меморандум за соработка помеѓу Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Општина Битола

  На 25.08.2015г. во Општина Битола, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Мисијата на ОБСЕ во Скопје, претставувана од В.Д Шефот на Мисијата, нејзината екселенција, Амбасадорот Мариане Берец и Општина Битола, претставувана од градоначалникот д-р Владимир Талески. Меморандумот за соработка е со цел спроведување на заедничките активности кои се составен …

Прочитај повеќе

Powered by themekiller.com