Младите и нивните социјални права [ВИДЕО]

Младите и нивните социјална права. На оваа тема дебата во Советот на Европа во Стразбур и претставник на Општина Битола заедно со претставници од други локални власти и младински организации. Гордана Цветковска-Бошевска заедно со претсавниците од Велика Британија, Португалија, Финска, Франција, Холандија, Турција, Чеченија, Србија, Грција, Босна и Херцеговина, Белгија, Русија, Унгарија. Таму и германците кои како што вели Цветковска-Бошевска, претставниците од Берлин Германија ќе ја посета Битола.

Претставникот на општина Битола ја презентираше програмата за малди која општината ќе ја имплементира во идниот период. Вели дека ова е од големо значење бидејќи општината со свој претставник влезе во Советот на Европа за долгогодишниот процес на Ентер програмата која ќе им овозможи на младите подобри можности на локално ниво. Една од мерките која општината ќе ја имплементира наредниот месец е отварањето на канцеларија за млади која ќе претставува инфо клуб.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by themekiller.com