Јавна дискусија за нацрт текстот на Националната стратегија за млади 2016-2025

Локалниот младински совет од Битола, зеде активно учество во јавната дискусија за нацрт текстот на Националната стратегија за млади 2015г., каде што го даде својот придонес кон поуспешно креирање на нова Национална стратегија за млади и подобри услови за младите луѓе во наредните 10 години.

ЛМС е директно засегнат од имплементирањето на оваа стратегија, како тело кое што ги застапува интересите на младите во Битола и ќе се портуди максимално да даде придонес кон упешна реализација на истата.

 

Проверете исто

Координативен состанок

Членовите ЛМС — Битола, имаа координативен состанок со одговорното лице од Мисијата на ОБСЕ во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by themekiller.com