Советот на млади на општина Битола го одбележа Европскиот ден без автомобили

Општина Битола оваа година се вклучи во одбележувањето на „Европската недела на мобилност“ упатувајќи силна порака дека автомобилите треба да се користат одговорно со избирање на „паметен“ начин на транспорт, што би значело да се користат предностите на современиот урбан начин на живеење, но при тоа да се води сметка за животната средина и загадувањето што го произведуваме.

Совет на млади на општина Битола се вклучи во одбележувањето на овој ден и сака да придонесе кон развојот на јавната свест на граѓаните повеќе да користат велосипеди и со тоа ќе се намали загадувањето, а воедно и намалувањето на трошоците за гориво.

Проверете исто

Координативен состанок

Членовите ЛМС — Битола, имаа координативен состанок со одговорното лице од Мисијата на ОБСЕ во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by themekiller.com