Обука за зајакнување на капацитетите на Локалните младински совети

Во рамките на оваа обука ЛМС го разгледуваше Деловникот за работа и го кометираше истиот. Потоа конструира органограм, преку кој е претставена структурата на членовите на ЛМС. Исто така, се конструира и предлог верзија на годишна програма, која треба да се доработи и која ги содржи активностите на ЛМС.

На обуката присуствуваа 8 членови на ЛМС и г-а Гордана Цветковска Бошевска што ќе биде координатор на ЛМС, како претставник на Општина Битола.

За време на сесиите ЛМС имаше конструктивни дискусии, членовите на ЛМС подобро се запознаа, споделуваа мислења и ставови и ја испланираа работата на ЛМС за периодот септември 2015г. – август 2016г.

 

Проверете исто

Координативен состанок

Членовите ЛМС — Битола, имаа координативен состанок со одговорното лице од Мисијата на ОБСЕ во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by themekiller.com