Последно објавено :

Младите и нивните социјални права [ВИДЕО]

Младите и нивните социјална права. На оваа тема дебата во Советот на Европа во Стразбур и претставник на Општина Битола заедно со претставници од други локални власти и младински организации. Гордана Цветковска-Бошевска заедно со претсавниците од Велика Британија, Португалија, Финска, Франција, Холандија, Турција, Чеченија, Србија, Грција, Босна и Херцеговина, Белгија, …

Прочитај повеќе

Јавна дискусија за нацрт текстот на Националната стратегија за млади 2016-2025

Локалниот младински совет од Битола, зеде активно учество во јавната дискусија за нацрт текстот на Националната стратегија за млади 2015г., каде што го даде својот придонес кон поуспешно креирање на нова Национална стратегија за млади и подобри услови за младите луѓе во наредните 10 години. ЛМС е директно засегнат од …

Прочитај повеќе

Советот на млади на општина Битола го одбележа Европскиот ден без автомобили

Општина Битола оваа година се вклучи во одбележувањето на „Европската недела на мобилност“ упатувајќи силна порака дека автомобилите треба да се користат одговорно со избирање на „паметен“ начин на транспорт, што би значело да се користат предностите на современиот урбан начин на живеење, но при тоа да се води сметка …

Прочитај повеќе

Powered by themekiller.com